Sponsors

MDV Projectvanhetjaar School Sport Vereniging VO Challenge010 Alleen jij bepaalt wie je bent

Ons veld is groter TPP

< Terug naar Nieuws

Competitie indeling eredivisie heren en dames bekend!

Geplaatst op 20-07-2018 om 13:53 uur

Het heeft allemaal iets langer geduurd dan gebruikelijk, maar vandaag heeft de KNVB de definitieve competitie indeling bekend gemaakt. 

In de eredivisie heren zijn er een tal van wijzigingen. HV/Veerhuys en Watergras uit Gouda zijn aan het eind van het seizoen afgedaald naar de eerste divisie. Watergras was direct gedegradeerd en HV/Veerhuys moest, in de nacompetitie, zijn meerdere erkennen in Zeemacht. Zeemacht heeft in de finale van de nacompetitie, na strafschoppen verloren van ZVV Eindhoven, waardoor laatstgenoemde is gepromoveerd naar de eredivsie na een jaar afwezigheid. White Stones is vorig jaar kampioen geworden in de eerste divsie A en is daarom gepromoveerd naar de eredivisie. PFC/Pro sport centrum  is kampioen geworden in de eerste divisie B en is daarom ook gepromoveerd naar de hoogste klasse! PFC/Pro sport centrum is gefuseerd met WSV Apeldoorn en zal daarom uit komen onder de naam Futsal Apeldoorn. Nu de KNVB 'T Knooppunt uit de competitie heeft genomen is Zeemacht de laatste ploeg die de eredivisie compleet maakt.

De competitie indeling bij de heren is als volgt.

ZVV Volendam, FC M.A.R.L.E.N.E, Tigers Roermond/Yildrim Group, Groene Ster Vlissingen,  Zeemacht, Futsal Apeldoorn, FC Eindhoven, Feyenoord Futsal (TPP Rotterdam), Hovocubo,  asv LEBO, ZVV Eindhoven, White Stones

 

Bij de dames zijn er ook wat wijzigingen in de competitie. Natuurlijk eerst de dames van vv Pernis die zich hebben aangesloten bij TPP Rotterdam en dus ook onder diens naam uit zullen komen. FC Gelre is gefuseerd met Pro Futsal Apeldoorn en komen uit onder de naam Futsal Apeldoorn. Nieuwkomers in de eredivisie zijn ZVV Den Haag en Extudiantes Zwolle.

De competitie indeling bij de dames is als volgt:

Drs. Vijfje, Team Alkmaar/Sportstars, TPP Rotterdam, Hovocubo,  Drachtster Boys, Exstudiantes Zwolle, KTP Nieuw Roden, zvv Den Haag, Os Lusitanos,  Avanti, Futsal Apeldoorn, Reiger Boys